VERIFICĂRI ALE POLIȚIȘTILOR DE LA AUTOSTRĂZI, PENTRU SIGURANȚA TRAFICULUI

În perioada 14 – 20 octombrie 2024, polițiștii Brigăzii Autostrăzi au acționat pentru prevenirea evenimentelor rutiere și asigurarea fluenței traficului, iar, în urma neregulilor constatate, au aplicat 1.879 de sancțiuni contravenționale.

Astfel, au fost aplicate 508 sancțiuni contravenționale persoanelor care au depășit limita legală de viteză și 160 celor care nu foloseau centura de siguranță.

De asemenea, au fost aplicate 33 de sancțiuni pentru defecțiuni tehnice, 14 pentru lipsa Inspecției Tehnice Periodice și 531 pentru nerespectarea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora.

Totodată, au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, 18 pentru staționarea pe banda de urgență și 8 pentru depășire neregulamentară.

Ca măsuri complementare, polițiștii de la autostrăzi au reținut 77 de permise de conducere, dintre care 36 pentru viteză și au retras 67 de certificate de înmatriculare, fiind constatate 16 infracțiuni.

Exemple:

1. La data de 20 octombrie a.c., polițiști din cadrul Biroului de Poliție Autostrada A1 București – Râmnicu-Vâlcea au oprit în trafic un bărbat, iar, în urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, conducătorul auto a refuzat prelevarea de mostre biologice.

În cauză, a fost întocmit dosar penal.

2. La aceeași dată, polițiști din cadrul Biroului de Poliție Autostrada A1 Deva – Nădlac au depistat un bărbat care conducea un autovehicul pe autostrada A1 Deva – Nădlac, la km 573, cu 173 km/h pe un sector de drum limitat 100 km/h.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă, fiindu-i reținut permisul de conducere, în vederea suspendării, pentru 120 de zile.

De asemenea, a fost eliberată dovadă fără drept de circulație.

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *