PERCHEZIŢII LA PERSOANE CERCETATE PENTRU EVAZIUNE FISCALĂ

În cadrul operațiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratului General al Poliției Române, la data de 23 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Giurgiu, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, au pus în executare 7 mandate de percheziție domiciliară, în județele Giurgiu, Ilfov, Dâmbovița și Olt, la domiciliile unor persoane fizice și juridice, bănuite de săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

Din materialul probator administrat până în prezent, a rezultat faptul că, în perioada 2022 – 2023, reprezentanții unei societăți comerciale ar fi înregistrat în evidența financiar-contabilă operațiuni comerciale nereale, în domeniul materialelor reciclabile și nu ar fi înregistrat toate veniturile realizate din comercializarea deșeurilor.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, în vederea documentării cauzei și tragerii la răspundere a persoanelor bănuite, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul inspectoratelor de poliție județene Ilfov, Olt și Dâmbovița și de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Giurgiu.

Activitățile de astăzi se desfășoară în contextul măsurilor luate la nivelul Poliției Române, pentru combaterea infracționalității de orice fel.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *