A încercat să introducă în țară peste un milion de țigarete fără timbru fiscal

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse au descoperit în urma unui control efectuat asupra unui microbuz, peste un milion țigarete, fără marcaje fiscale, în valoare de 1.512.000 de lei.

În Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse, s-a prezentat pe sensul de intrare în țară, un cetățean român, în vârstă de 36 de ani, aflat la volanul unui microbuz care transporta roșii din Bulgaria pentru România.

În urma analizei de risc, asupra autovehiculului a fost efectuat un control amănunțit, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră români și bulgari, a descoperit o cantitate considerabilă de pachete de țigări, fără marcaje fiscale, ascunsă în partea din față a microbuzului.

Cu ocazia inventarierii acesteia, a rezultat cantitatea totală de 1.008.000 de țigarete (50.400 pachete de țigări) de diverse mărci, care nu aveau aplicat timbru fiscal.

Întreaga cantitate de ţigarete, estimată la o valoare de 1.512.000 lei, a fost indisponibilizată de către polițiști, iar în cauză, față de șofer a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă, fals material în înscrisuri oficiale sub semnătură privată și uz de fals.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu a dispus indisponibilizarea mijlocului de transport folosit la comiterea infracțiunilor și continuarea cercetărilor față de cetățeanul român sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *