Accident, incendiu și cutremur. Pompierii gorjeni, “solicitați” la Mătăsari

Un amplu exercițiu desfășurat de ISU Gorj și alte structuri operaționale a avut loc pe parcursul a două zile la Mătăsari. Marți seară a fost simulat un accident rutier, urmat de un incendiu, iar miercuri un cutremur.


Intervențiile au avut loc în zona blocurilor care au fost locuite de mineri, locuințele fiind acum lăsate în paragină. Elementul de noutate a constat în faptul că reprezentanții ISU au aflat ce misiune au doar în momentul intervenției efective. Au fost folosite echipamente în premieră, cum ar fi o autospecială cu hidroperforare. Florin Chisim, purtător de cuvânt ISU Gorj, a declarat că a fost simulată o operațiune de salvare după un cutremur puternic.

Florin Chisim, purtător de cuvânt ISU Gorj


Salvatorii au beneficiat și de câini special dresați, care au participat anul trecut la operațiuni reale de acest gen în Turcia, după cutremurul care a făcut victime zeci de mii de oameni. Dumitru Chisăliță, de la Asociația Energia Inteligentă, a explicat că ia parte la exerciții în diferite zone ale țării în funcție de specificul evenimentelor care se pot întâmpla.

Dumitru Chisăliță, președinte Asociația Energia Inteligentă

Cătălin Pasăre

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *