ACTIVITĂȚI INFORMATIV – PREVENTIVE DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTII VÂLCENI

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea –  Biroul Siguranța Școlară au desfășurat activități specifice de prevenire la Liceul Constantin Brâncoveanu din orașul Horezu, la Şcoala Gimnazială din localitatea Costeşti și  la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din municipiul Râmnicu Vâlcea.

Astfel, în cadrul Campaniei ,,Tăcerea e tot violență. Vocea ta e soluția!”, polițiștii au abordat subiecte pentru prevenirea victimizării minorilor, prevenirea și combaterea consumului de droguri, precum și pentru prevenirea infracționalității.

De asemenea, elevilor le-a fost explicat regimul răspunderii penale și contravenționale al minorilor, precum și consecințele actelor de violență fizică sau psihologică-bullying în unitățile de învățământ, aceştia primind şi recomandări în scopul reducerii riscului de victimizare și devenire a unor subiecți pasivi ai infracțiunilor comise cu violență.

Activitățile desfășurate au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției orașului Horezu.

La activități au participat aproximativ 100 de elevi.

Pe tot parcursul anului școlar 2024 – 2025 vor fi desfășurate activități de acest gen, astfel încât elevii să fie mereu informați.

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *