OPERAȚIUNE A POLIȚIEI ROMÂNE ȘI D.I.I.C.O.T., ÎMPOTRIVA CRIMINALITĂȚII ORGANIZATE

Polițiștii specializați în combatere a criminalității organizate, din cadrul Poliției Române, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., au efectuat peste 40 de acțiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracționale organizate, specializate în trafic de droguri, trafic de persoane și minori, trafic de migranți, pornografie infantilă și criminalitate informatică.

În cadrul operațiunii coordonate, realizate la nivel național, polițiștii, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., au pus în executare peste 130 de mandate de percheziție domiciliară și mai mult de 200 de mandate de aducere.

Totodată, în cadrul acțiunilor, alături de polițişti au participat și jandarmi din cadrul grupărilor mobile de jandarmi și inspectoratelor de jandarmi județene.

Perchezițiile efectuate astăzi, 16 octombrie 2024, au scopul de a obține probe despre activitatea ilegală a grupurilor de criminalitate organizată, pentru tragerea lor la răspundere penală a persoanelor implicate, precum și identificarea bunurilor susceptibile de a fi confiscate sau destinate recuperării prejudiciilor.

Acțiunile urmăresc, în final, crearea unui climat optim de siguranță al cetățenilor și, nu în ultimul rând, protecția victimelor infracțiunilor.

Activitatea face parte dintr-o serie de inițiative similare, desfășurate la nivelul Poliției Române și D.I.I.C.O.T., începând cu anul 2018 și relevă preocuparea structurilor specializate în combaterea criminalității organizate de a investiga în mod constant activitatea infracțională a grupurilor criminale organizate, care activează pe teritoriul național sau având componentă transnațională, dar și alte fapte grave, asociate criminalității organizate.

 

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *