Craiova: Pasajul Gârlești a intrat în licitație!

La Craiova a demarat, în sfârșit, procedura de achiziție a lucrărilor de execuție a pasajului Gârlești, primul pasaj peste calea ferată construit în capitala Olteniei, după Revoluție.

Acesta va avea 360 de metri și va traversa calea ferată triplă București – Craiova – Timișoara. Licitația este derulată de Compania Națională de Investiții (CNI).

Banii vin de la bugetul de stat, Guvernul României aprobând, în luna august, indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Realizare construcție pasaj pe str. Gârleşti (la intersecție cu calea ferată), municipiul Craiova, judeţul Dolj“.

Valoarea totală aprobată de guvern a fost de 135.608.000 lei, din care construcții + montaj în sumă de 110.521.000 lei. Din această sumă, Ministerul Dezvoltării va asigura 115.069.000 lei (93.647.000 lei partea de construcții și montaj). Diferența de 20.539.000 lei urma să fie suportată de municipiul Craiova (16.847.000 partea de construcții și montaj).

Pasajul Gârlești a intrat în licitație! Ofertele sunt așteptate până la data de 12 noiembrie

Conform Studiului de Fezabilitate, traseul proiectat se desfășoară perpendicular pe calea ferată magistrală București – Craiova, în lungul străzii Gârlești.

Accesul către cartierul Bordei se face din bulevardul Decebal prin strada Gârlești, cu trecere peste calea ferată, iar prin rețeaua de străzi existentă asigură accesul către centura Craiova Nord, iar de aici se face legătura cu viitorul drum expres.

euro24info.com

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *