PESTE 4 KILOGRAME DE SUBSTANȚE PSIHOACTIVE, DESCOPERITE DE POLIȚIȘTI

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, au documentat activitatea infracțională a 7 persoane, cu vârste între 24 și 48 de ani, cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de mare risc și efectuare, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În sarcina uneia dintre persoane s-a reținut și comiterea infracțiunii de punerea la dispoziţie a imobilului pentru consumul fără drept de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, în formă continuată.

Din cercetările efectuate a rezultat că, începând cu luna aprilie 2024, în sectorul 1 din municipiul București, ar fi fost inițiat și constituit un grup infracțional organizat, care ar fi acționat, sub coordonarea unui lider, în scopul obținerii de beneficii materiale importante din vânzarea substanțelor cu efect psihoactiv și a drogurilor de mare risc.

Activitatea grupării de criminalitate organizată s-ar fi desfășurat preponderent în imobilul deținut de lider, unde ar fi fost depozitate și vândute către consumatori substanțele interzise, acesta ocupându-se și de gestionarea banilor încasați de către celelalte persoane cercetate care ar fi realizat tranzacțiile.

Doi dintre membrii grupării ar fi efectuat controale corporale asupra clienților pentru a descoperi eventuale mijloace tehnice de înregistrare, liderul punându-le totodată la dispoziție  locuința sa, pentru consumul fără drept de substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive (N-ethylnorpentedrone și 2 MMC) și droguri de mare risc ( α-PiHP ).

De asemenea, coordonatorul grupării infracționale cu rol de lider s-ar fi ocupat de aprovizionarea locației cu substanțe interzise și cu cafeină,  folosită la prepararea dozelor de substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, dar și de achiziționarea pliculețelor din plastic tip zip-lock, în care ar fi fost ambalate substanțele.

Din materialul probator administrat a reieșit că, în intervalul aprilie – octombrie 2024, persoanele în cauză ar fi comercializat, în mod repetat, astfel de substanțele interzise, cu  10 lei pentru un plic.

Pe parcursul perchezițiilor domiciliare efectuate au fost descoperite și ridicate 3 pachete ambalate în folie de plastic conținând peste 2,5 kilograme de substanță psihoactivă N-ethylnorpentedrone pură, alte aproximativ 1,5 kilograme de substanță psihoactivă în amestec cu cofeină, 31 de pungi conținând cafeină, 202 pipe din sticlă destinate consumului de substanțe interzise, peste 4.500 de punguțe tip zip-lock.

De asemenea, au mai fost descoperiți și ridicați 32.000 de euro și 40.000 de lei proveniți din vânzarea drogurilor de mare risc și a substanțelor psihoactive, un pistol airsoft și o macetă, precum și alte mijloace de probă.

O mare parte a substanțelor interzise a fost descoperită în podul imobilului, sub dușumea și într-un coș de fum dezafectat.

La data de 4 octombrie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea a 7 persoane, pentru 24 de ore.

Astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei Române.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție, a transmis Poliția Română.

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *