Baschet: CSM Târgu Jiu va juca prima etapă în deplasare, pe 20 octombrie, cu CS Universitatea Cluj Napoca

Consiliul Director al Federației Române de Baschet a operat, la mijlocul acestei săptămâni, două modificări la nivelul Seriei C din Liga 1 de Baschet Masculin.

CS Universitatea Cluj Napoca a luat locul prahovenilor de la CSU Ploiești, iar CS Universitar Târgu Mureș a luat locul grupării bucureștene CSU ASE București.

CSM Târgu Jiu ar fi trebuit să joace în prima etapă la Ploiești și în runda a doua cu ASE București.

Echipa pregătită de grecul Giannis Damalis, va începe sezonul 2024-2025, în Ardeal, contra CSU Cluj Napoca, iar în primul meci pe teren propriu, pe 27 octombrie, va juca cu CS Universitar Târgu Mureș. Gorjenii au ca obiectiv promovarea în Liga Națională. 

”Am aflat cu surprindere astăzi de aceste modificări, cu noile componente ale Grupei C, cu echipele de la Cluj și Târgu Mureș, deși grupele au fost stabilite inițial prin tragere la sorți. Cele două echipe trimise în Grupa C ne vor fi adversari în chiar primele două etape. Au înlocuit exact echipele cu care noi ar fi trebuit să jucăm în primele două runde. Indiferent de ceea ce au decis cei de la federație, și indiferent de adversar, noi ne continuăm programul de pregătire și rămânem cu același obiectiv stabilit. În contextul dat a apărut și o modificare de dată. Astfel, debutăm pe 20 octombrie, la Cluj. Data a fost stabilită ca urmare a solicitării echipei din Cluj. Astfel, prima etapă o vom disputa la Cluj, împotriva unei echipe care anul trecut a ajuns până în Final 4-ul de promovare în LNBM. Întâlnim un adeversar, așa cum spuneam ceva mai devreme, care anul trecut a ajuns până în faza finală a Ligi 1, astfel că se anunță un meci destul de dificil, fiind și în deplasare. Cred că am avut presezon bun, iar acum așteptăm cu nerăbdare debutul noului sezon”, a comunicat astăzi directorul sportiv al CSM Târgu Jiu, Claudiu Alionescu. 

csmtargujiu.ro

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *