La Gorj o fi cheia…

… câștigării alegerilor prezidențiale, altfel nu-mi explic ce tot vine Nicolae Ciucă pe la noi.


Așadar, avem așa: „Astăzi, la Rădăcini, mi-am amintit de copilărie, de părinții și bunicii mei. M-a primit cu drag în casa ei doamna Mioara Dinoiu, un artist popular autentic, care, cu războiul de țesut în față, mi-a arătat ce înseamnă cu adevărat să păstrezi vie o tradiție. Am stat de vorbă și am simțit în fiecare poveste spusă de ea o legătură profundă cu rădăcinile noastre. Cu mâinile muncite, doamna Mioara nu doar țese covoare, ci și transmite acest meșteșug tinerilor, dând mai departe o parte din sufletul ei, din bogăția tradițiilor românești.


Asemenea oameni sunt adevărata bogăție a României, cei care ne leagă de trecut și ne arată că tradițiile noastre sunt vii, că viitorul nu poate fi gândit fără respect pentru muncă și pentru străbunii noștri.

#traditiiromanesti

#România”

Tot de la Gorj, mai spune așa Nicolae Ciucă: „Pare greu de crezut, văzând aceste imagini, că aici, la Mina de Grafit de la Baia de Fier, lucrau în anii ’90 peste 800 de oameni. Pentru mulți era o tradiție de familie.

Azi proiectele strategice pentru reluarea extracției și procesării grafitului, esențiale pentru viitorul energiei verzi în România, sunt foarte aproape de a deveni realitate. Au fost depuse cereri de finanțare la Comisia Europeană pentru investiții de peste 445 de milioane de euro. Aceste proiecte vor contribui semnificativ la tranziția către tehnologii sustenabile și la crearea de noi locuri de muncă. Într-o Românie sigură și stabilă, Oltenia are resursele și oamenii necesari pentru a deveni un jucător important în industria bateriilor electrice și a tehnologiilor verzi!


#ÎnSlujbaȚării
#România
#PNL”

A aflat de grafit abia acum… Nu primea info când era premier, cel mai probabil…

Ionuț Catrina

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *