Intervenție în desfășurare a salvamontiștilor în masivul Mehedinți. O persoana de 70 de ani a rămas blocată pe munte

Încă o acțiune extrem de dificila în derulare , în masivul Mehedinți, acțiune la care participa salvamontiști din Mehedinți și Caraș Severin. Acțiunea a început ieri dupa amiaza când o persoana de 70 de ani a anunțat prin serviciul 112 ca este rătăcită și blocata pe munte.

Din cauza reliefului și faptului ca persoana nu putea oferi informații clare salvamontiștii nu au reușit sa o identifice decât foarte greu și cu ajutorul unei drone.

Persoana este blocata într-un scoc din pereții dinspre Valea Cernei , este îmbrăcată sumar și a rezistat cu greu trecerii peste noapte și în condițiile valului de ploaie care a traversat zona .

Întrucât nu este posibila o intervenție cu elicopterul , salvamontiștii intervin terestru, dar acțiunea este extrem de dificila fiind îngreunată de ploaie și de faptul ca accesul către zona de intervenție va dura destul de mult.

Odată ajunși la victima salvatorii vor evolua care este cea mai optimă cele dr evacuare a acestuia , în funcție și de configurația terenului și de starea victimei.

Salvamontiștii spera ca persoana blocata în perete, îmbrăcată sumar, nehidratata și nemâncată să reziste temperaturilor scăzute și intemperiilor , mai ales ca are și o vârstă înaintată.

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *