Pe tronsonul 1 al DEx12 se lucrează și noaptea! Se așterne stratul de uzură

Pe tronsonul 1 al Drumului Expres (DEx12) Craiova – Pitești se lucrează și noaptea. Asocierea Ozaltin – Strade Bauunternehmung – Visio trage tare pentru a finaliza drumul înainte de termen. Un video cu lucrări executate noaptea a fost postat, aseară, de către directorul executiv al CNAIR, Cristian Pistol.

Tronsonul 1 al DEx12 Craiova – Pitești are tot mai mari șanse să fie dat în folosință în acest an. În ultimele zile s-a lucrat intens, nu doar la așternerea stratului de uzură, ci și la suprastructuri. Mai mult, prin așternerea covorului asfaltic peste podul care traversează DN 65 Craiova – Pitești, lucrări executate deja, s-a făcut, practic, legătura cu tronsonul 2 al DEx12, dat în circulație din iulie 2022. 

Antreprenorul a lucrat și aseară la așternerea covorului asfaltic și nu este prima dată când procedează așa. Pentru a finaliza tronsonul de 17,7 km din Dolj al DEx12, constructorii s-au aflat pe șantier în multe rânduri și pe timpul nopții. 

Pe tronsonul 1 al DEx12 se lucrează și noaptea! Se așterne stratul de uzură. S-au folosit până acum peste 135.000 de tone de mixtură asfaltică

De altfel, pentru Asocierea Ozaltin – Strade – Visio, tronsonul 1 al drumului expres Craiova – Pitești este cel mai important proiect de infrastructură derulat în România. Conform ultimei verificări a stadiului lucrărilor, pe tronsonul 1 s-a depășit gradul de execuție de 85%. Și, ca să dăm și un exemplu concret, până în prezent s-au folosit peste 135.000 de tone de mixtură asfaltică, din 164.893 de tone, cât este necesarul din proiect, adică peste 80% din total. 

Ar mai trebui menționat că Asocierea Ozaltin – Strade Bauunternehmung – Visio a demarat lucrările la tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova – Pitești în data de 17 octombrie 2023, la 10 luni după rezilierea contractului cu antreprenorul inițial, italienii de la Tirrena Scavi. Asocierea turco – română și-a luat încă de atunci angajamentul să finalizeze drumul în 2024 și are toate șanse să se încadreze în termenul asumat. 

euro24info.com

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *