Cod roșu în Mehedinți după ce copii din patru școli au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară. Ce spune patronul restaurantului

Peste 100 de persoane, marea majoritate copii, au ajuns, joi, la spitalul din Mehedinți, și nu numai, după ce au acuzat simptome de toxiinfecție alimentară. Li s-a făcut rău după ce au mâncat același fel de mâncare, distribuit de același furnizor în școlile din județ.


Din cauza numeroaselor apeluri la 112, a fost activat planul roșu de intervenție. Între timp, unii părinți și-au dus copiii la Urgențe cu mașinile personale. Cei ajunşi în grija medicilor învaţă la patru unităţi diferite din judeţul Mehedinţi şi au început să se simtă rău la aproximativ două ore după ce au mâncat paste cu șuncă. Pentru că nu mai existau locuri disponibile la Spitalul Județean de Urgență Drobeta-Turnu Severin, copiii au ajuns și la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Craiova și Spitalul Municipal Băilești.

Elena Bololoi, purtător de cuvânt Spitalul Județean de Urgență Dorbeta-Turnu Severin



Cei de la Direcția de Sănătate Publică au luat probe din mâncare și așteaptă rezultatele analizelor. Activitatea la unitatea de alimentație publică a fost suspendată temporar. Managerul restaurantului, Răzvan Căruntu, bănuiește că este vorba de un rău făcut intenționat societății sale. Spune că din produsele care au ajuns în școli au mâncat și reprezentanții restaurantului, fără a avea simptome. Dacă mâncarea a fost infestată pe drum, vor stabili anchetatorii.

Răzvan Căruntu, manager restaurant

Cătălin Pasăre

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *