Fonduri disponibile pentru rețeaua de apă din Runcu. Probleme cu găsirea unui constructor autorizat

În ultima perioadă, Primăria Runcu s-a confruntat cu o situație complicată în ceea ce privește reabilitarea rețelei de apă din localitate. Deși fondurile necesare pentru investiție sunt disponibile, autoritățile locale se luptă din greu să găsească un constructor autorizat care să poată derula lucrările.


Valoarea estimată a lucrărilor necesare pentru reabilitarea rețelei de apă din Runcu se ridică la peste 1,6 milioane de lei. Această sumă va fi utilizată pentru a îmbunătăți captarea apei, pentru a crește capacitatea rezervorului și pentru a moderniza stația de tratare.

Din cauza reglementărilor stricte și a cerințelor tehnice, puține societăți sunt capabile să execute proiecte de această amploare. Primăria Runcu continuă să caute soluții pentru a semna un contract cu un prestator autorizat.


O capacitate sporită va permite o aprovizionare mai constantă și mai eficientă a localităților afectate.
Marea parte a locuitorilor din satele Bâltișoara, Bâlta și Valea Mare se confruntă cu probleme legate de apă de ani de zile.


Finanțarea acestei investiții este asigurată prin Programul Național „Anghel Saligny”, o inițiativă menită să sprijine dezvoltarea infrastructurii locale.

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *