Cele mai bune sarmale și piftii la festivalul gastronomic din Peștișani

Festivalul gastronomic dedicat sarmalelor și piftiei, care va avea loc pe 29 septembrie la Peștișani, promite să fie un eveniment memorabil pentru iubitorii acestor preparate tradiționale.


Astfel, sarmalele și piftia nu sunt doar bucate delicioase, ci și simboluri ale culturii culinare românești. În cadrul festivalului, vor fi prezentate rețete variate, de la cele tradiționale la unele inovatoare. Acest eveniment nu doar că va oferi ocazia degustării acestor bunătăți, ci va și educa participanții despre originile și tehnicile de preparare a lor.

Pe lângă sarmale şi piftii, oaspeţii bucătari vor pregăti şi tocană de oaie, fasole cu afumătură, pomana porcului, friptură la proţap şi alte preparate tradiţionale româneşti.


Organizatorii festivalului sunt: Consiliul Județean Gorj, Primăria și Consiliul Local Peștișani, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, împreună cu Asociația „Acasă la Brâncuși”.


„Duminică, 29 septembrie, începând cu ora 12,00, vă aşteptăm în Peştişani (zona Nucet), la cel mai important festival gastronomic al toamnei – Festivalul Sarmalelor şi Piftiilor ‘In memoriam Radu Ciobanu’. Vom începe cu concursul gastronomic la care vor fi analizate, măsurate şi mai ales degustate cele mai bune sarmale şi piftii, pentru că aşa e obiceiul la Gorj – să se servească piftiile (răciturile) împreună cu sărmăluţele fierbinţi şi nu separat, ca în alte multe zone din ţară. Iată, dragi oaspeţi de pretutindeni, că veţi avea ocazia să cunoaşteţi astfel şi un obicei inedit din zona Gorjului”, au transmis organizatorii

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *