Vâlcea: Incendiu de amploare în localitatea Copăceni

Pompierii militari vâlceni au intervenit, în seara zilei de 06 august a.c., pentru stingerea unui incendiu produs la o gospodărie, în localitatea Copăceni.

S-au deplasat de urgență la locul evenimentului forțe din cadrul Punctului de Lucru Horezu, Detașamentului de Pompieri Drăgășani și Stației de Pompieri Grădiștea, cu 5 autospeciale de stingere cu apă și spumă.

La sosirea echipajelor ISU incendiul se manifesta generalizat la toată gospodăria, inclusiv la fațada casei de locuit, punând în pericol și 4 gospodării învecinate.

La locul evenimentului au fost direcționate două ambulanțe aparținând SAJ, pentru a acorda asistență medicală de specialitate unor persoane care prezentau arsuri.

Incendiul a fost localizat în scurt timp de la sosirea forțelor de intervenție, fiind îndepărtat pericolul de extindere la alte construcții.

Echipajele medicale au evaluat și asistat medical 3 victime:

– prima victimă, de sex masculin, prezenta arsuri de gradul 1 și 2 pe torace și pe umărul stâng (a fost transportată la UPU Vâlcea);

– a doua victimă, de sex masculin, prezenta arsuri de gradul 1 pe antebrațe (a fost transportată la UPU Vâlcea);

– a treia victimă, tot de sex masculin, avea plagă la antebrațul stâng (a refuzat transportul la spital).

Au ars:

– 10 anexe întinse pe o suprafață de aproximativ 600 de mp;

– 4 porci;

– 20 de găini;

– utilaje gricole (culegătoare de porumbi, semănatoare de grâu, pompă de erbicidat ș.a.), pompă, strung, presă de peleți etc.

Gospodăria a fost afectată pe o suprafață de cca 800 de mp.

Pompierii militari vâlceni, prin intervenția lor prompta și profesionistă, au salvat casa de locuit și cele patru gospodării invecinate.

Maior Albinaru Sorin, purtătorul de cuvânt al ISU Valcea

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *