Incendiile de vegetație uscată au curpins Oltenia

Weekend fierbinte pentru pompierii din Gorj, Mehedinți și Vâlcea. Reprezentanții ISU s-au confruntat cu foarte multe incendii de vegetație uscată.


În Gorj, în perioada 2-5 august, pompierii au fost solicitați să intervină pentru gestionarea a 98 de situații de urgență produse pe teritoriul județului.


32 de intervenții au fost pentru stingerea incendiilor de vegetație și fond forestier.
15 hectare de vegetație uscată au ars pe Dealul Viilor din județul Mehedinți.


În ultimele două zile, pompierii mehedințeni au intervenit la 27 de incendii, 25 dintre acestea la vegetație uscată.


Pompieri militari și echipe ale serviciilor voluntare pentru situații de urgență au intervenit pentru stingerea flăcărilor care au cuprins peste 260 hectare de vegetație uscată, lăstăriș și mărăciniș, 35 hectare de litieră, 30 tone de gunoi menajer și 10 metri liniari de gard.


Pompierii militari vâlceni au fost solicitați, sâmbătă, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în comuna Tetoiu. La sosirea pompierilor, exista pericolul de propagare la o locuință învecinată. Au ars circa 50 de hectare de vegetație uscată și trei hectare de litieră.


Reprezentanții ISU fac, încă o dată apel la populație să renunțe la igienizarea terenurilor agricole prin incendiere sau să utilizeze focul pentru a scăpa de resturile menajere.

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *