Ziua Brâncuși

19 februarie, ziua de nastere a lui Constantin Brancusi, pionierul sculpturii moderne abstracte si unul din cei mai mari sculptori ai secolului XX! Ziua Brancusi va fi marcata la Gorj printr-o serie de evenimente printre care: expozitii de fotografie, pictura, sculptura si un spectacol artistic si de lumini.

Vicepresedintele Consiliului Judetean Gorj, Gheorghe Nichifor, ne-a prezentat programul evenimentelor culturale desfasurate de institutiile subordonate, la nivelul municipiului.

Gheorghe Nichifor, vicepresedintele Consiliului Judetean Gorj

 

Pentru a-i celebra posteritatea, si Scoala Populara de Arte din municipiu, va organiza expozitii de pictura, arta decorative si olarit, evenimente ce se vor desfasura pe parcursul intregii zile in diferite localitati de pe teritoriul judetului.

Gheorghe Nichifor, vicepresedintele Consiliului Judetean Gorj

 

Sculptorul gorjean este sărbătorit şi la liceul din Peştişani, unde va avea loc o lansare de album “Constantin Brancusi”.

Gheorghe Nichifor, vicepresedintele Consiliului Judetean Gorj

 

Constantin Brâncuşi s-a născut la 19 februarie 1876, la Hobiţa, în judeţul Gorj şi din anul 1904 s-a stabilit şi a creat la Paris, unde s-a stins din viaţă în 16 martie 1957.

Aura Pîrvuleț

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *