Dosar de vaccinări fictive, a doua oară pe rolul Tribunalului Dolj

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, pentru a doua oară, a unui medic de familie din Dolj, acuzat de comiterea a sute de fapte de luare de mită şi fals informatic. Potrivit anchetatorilor, în perioada octombrie 2021 – ianuarie 2022, medicul ar fi primit mită de la 926 de persoane.


În schimbul mitei, inculpata ar fi eliberat adeverinţe false de vaccinare împotriva COVID-19. Alături de medicul de familie au fost deferiţi justiţiei alţi doi inculpaţi. Cei trei inculpaţi au fost trimişi în judecată şi în februarie 2023, însă judecătorii de cameră preliminară a dispus restituirea cauzei către DNA Craiova.


Din banii pretinși de intermediari de la fiecare din cele 926 persoane, suma de 200 lei/persoană (în total 185.200 lei) i-ar fi revenit medicului, care ar fi procedat la înscrierea persoanelor respective în Registrul Electronic Național de Vaccinări și la eliberarea adeverințelor care atestau în mod fals că acestea erau vaccinate împotriva COVID-19.

Potrivit Gazetei de Sud, procurorii DNA au explicat că femeia a primit de la CAS Dolj aproape 40.000 de lei pentru cele aproape 1.000 de persoane vaccinate fictiv.


În plus, medicul ar fi obţinut tichete de masă alocate pacienților. Dintre acestea, 950 de bonuri de masă, în valoare de 19.000 de lei, ar fi ajuns la unul dintre intermediari.

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *