IPJ DOLJ: Împreună pentru o vacanță în siguranță!

Pe perioada vacanței, polițiștii de la siguranță școlară nu sunt în vacanță, ci continuă activităţile de prevenire a victimizării minorilor. 

Campania ”Împreună pentru o vacanță în siguranță!”, se desfășoară în perioada 1 iulie – 31 august 2024, și vizează creșterea nivelului de informare cu privire la evenimentele negative în care pot fi implicați elevii pe perioada vacanței de vară și conștientizarea rolului pe care grupul de prieteni îl poate avea în determinarea implicării în astfel de situații.

Astfel, în perioada 17-19 iulie, polițiștii Biroului Siguranța Școlară au desfășurat activități în cadrul Complexului de Servicii Specializate de Tip Rezidential Copii ”1 Mai” II și Casei de tip Familial Calafat-I, iar celor aproximativ 20 de copii le-au fost transmise recomandări cu privire la consecințele săvârșirii de infracțiuni și contravenții, cât și cu privire la conduita preventivă pe care trebuie să o adopte în vederea reducerii riscului de victimizare.

Totodată, aceștia au fost informați cu privire la riscurile asociate consumului și traficului de substanțe psihoactive.

Eveniment negativ reprezintă orice situație care poate avea urmări dăunătoare în plan comportamental, emoțional și fizic și poate afecta viața socială, familială și educațională a elevilor implicați. 

Pentru preîntâmpinarea implicării în astfel de evenimente, polițiștii doljeni recomandă copiilor următoarele:

Alegeți-vă prietenii cu atenție;

Nu răspundeți la violență cu violență!

Dacă sunteți martorii unei fapte de violență, nu țineți secret, povestește-le părinților sau unei persoane care poate interveni pentru soluționarea situației!

Nu primiți sume de bani sau cadouri de la persoane necunoscute și nu le oferiți informații despre locul în care locuiți sau despre programul vostru și al părinților/reprezentanților legali!

Supravegheați-vă permanent bunurile personale; 

Respingeți propunerile cunoscuților de a participa la „distracții” ce presupun consumul de tutun, alcool sau substanțe psihoactive!

Fiți COOL spunând NU!, transmit reprerzentanții IPJ DOLJ.

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *