SGA Gorj se ocupă de decolmatare a pârâului Jilț din zona Borăscu

Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj Apele Române Jiu a început lucrările de decolmatare a pârâului Jilț în zona Borăscu. Această inițiativă implică lucrări pe o lungime de 1,2 kilometri, având ca scop aducerea albiei minore a cursului de apă la parametrii optimi pentru preluarea viiturilor.


Astfel, se vizează protejarea proprietăților riverane și asigurarea unei secțiuni de scurgere adecvate în perioadele cu precipitații abundente. Lucrarea se distinge prin utilizarea metodelor mecanizate, inclusiv prin folosirea unui excavator pe șenile, subliniind angajamentul față de eficiență și precizie.

Scopurile principale ale acestui demers urmăresc reducerea riscului de inundație pentru proprietățile aflate în imediata apropiere a pârâului Jilț, contribuind astfel la securitatea cetățenilor. O atenție deosebită este acordată și protecției mediului înconjurător, lucrările având un impact minim asupra apei de suprafață și subterane, fără a influența negativ biodiversitatea sau echilibrul ecologic din zonă.

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *