Cod roșu de instabilitate atmosferică in Oltenia

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare cod roșu de instabilitate atmosferică deosebit de accentuată, vijelii puternice, cantități însemnate de apă instabilitate atmosferică accentuată, până astăzi, la ora 21:00.


În intervalul menționat, la început în sudul Olteniei, apoi cu extindere spre sud-vestul și centrul Munteniei, se vor semnala vijelii puternice (cu rafale ce vor atinge 90-100 km/h), averse torențiale, frecvente descărcări electrice și izolat* grindină de medii sau MARI dimensiuni (diametrul maxim ~ 2-4 cm). În intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor depăși local* 25-35 l/mp și punctiform* 50 l/mp.


În intervalul 2 iulie, ora 10 – 3 iulie, ora 10 , gradul de instabilitate atmosferică va fi temporar accentuat în cea mai mare parte a țării. Se vor semnala perioade cu averse – ce pot avea caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie (rafale de până la 55-75 km/h) și izolat* grindină de mici sau medii dimensiuni.


Astfel, pe parcursul zilei de mâine și în cursul nopții de miercuri spre joi (3/4 iulie), în centrul, estul și sudul țării va continua să plouă – local însemnat cantitativ, iar în sud-estul teritoriului se vor semnala și manifestări asociate instabilității atmosferice.

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *