La Novaci a fost comemorată ziua eroilor

În semn de recunoştinţă pentru eroii Patriei care au căzut în Primul Război Mondial, autoritatile locale, alături de cadrele didactice, elevi și intreaga comunitate din Novaci au pregătit un program special care va include discursuri comemorative, și momente artistice.


”Ziua Eroilor reprezintă pentru Novaci mai mult decât un simplu moment din calendar; este o zi de profoundă reflecție asupra istoriei noastre, asupra sacrificiilor pe care strămoșii noștri le-au făcut pentru ca noi să trăim în libertate și demnitate. Prin aceste ceremonii, Novaciul își arată respectul și recunoștința eternă către cei care au scris istoria, educând totodată noile generații despre importanța curajului, sacrificiului și patriotismului”, a transmis conducerea Casei de Cultură din Novaci.


Astfel la ora 11.30 a avut loc la Monumentul veteranilor de război, (Str.Parângului) UN Moment comemorativ.


La ora 11.45 – Monumentul eroilor, Novaci, Str. Eroilor (lângă Școala Gimnazială Novaci): slujbă de pomenire a eroilor, depunerea unor coroane de flori, moment artistic prezentat de Școala Gimnazială Novaci. Ora 12.15 – Monumentul eroilor pociovălișteni, Novaci, Pociovalistea: slujbă de pomenire a eroilor, depunerea unor coroane de flori, moment artistic prezentat de Școala Gimnazială Pociovalistea, discurs comemorativ Liceul Teoretic Novaci.


Iar la ora 12.30 – Monumentul eroilor ungureni, Novaci, Strada Dumbrava: slujbă de pomenire a eroilor, discurs comemorativ – pr. paroh. Coconețu Ion, moment artistic prezentat de Casa de Cultură Novaci și Biblioteca Orășenească Novaci.


Elena Basarabă, director Casa de Cultură din Novaci

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *