DEx 12 Craiova-Piteşti, tot mai aproape de finalizare

Lucrările la tronsonul DEx 12 Craiova-Piteşti au ajuns la un grad de execuţie de peste 70%. Constructorul a lucrat în ritm energic şi dă asigurări că până la sfârşitul acestui an, Drumul Expres să fie finalizat. 


La acest moment, s-a turnat asfaltul pe o porţiune mare a drumului expres şi se lucrează la terasamente, așternerea stratului de balast, turnarea plăcilor de suprabetonare aferente pasajelor, montarea grinzilor prefabricate din beton sau la giratoriul de la intersecția cu Centura Craiova Nord.


După cum se știe, tronsonul 1 al DEx12 Craiova – Pitești, în lungime de 17,7 km, a fost relicitat după ce contractul cu italienii a fost reziliat. Noul constructor, are termen de finalizare a lucrărilor în primăvara anului viitor. Cu toate acestea, având în vedere ritmul din șantier, mai mulți oficiali de la Transporturi estimează că lucrările la tronsonul 1 Craiova – Robănești ar putea fi terminate în avans, până la finalul acestui an.


Traseul traversează teritoriile administrative ale localităților Craiova, Ghercești, Pielești și Robănești.
Pe tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova – Pitești, lucrările au depăşit 50% din gradul de execuţie. Este vorba de cei 31,82 km cuprinși între Colonești și Pitești (A1).

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *