Profesorii de la Școala Gimnazială „Sfântul Nicolae” au participat la o mobilitate în Turcia

În perioada 13-17 mai 2024, o echipă de elevi și profesori din cadrul Școlii Gimnaziale ,,Sfântul Nicolae” a avut plăcerea de a participa la mobilitatea Real Life Computing în Kayseri, Turcia, ca parte a proiectului Eramus+ „Skills to Catch the Future”. Această mobilitate a reunit cadre didactice și elevi din școlile partenere, fiind cea de-a patra activitate desfășurată în cadrul proiectului. Obiectivul principal al acestei inițiative este integrarea gândirii computaționale în procesul de predare-învățare, pentru a aduce un suflu nou și inovator în educația contemporană.


Elevii participanți au avut ocazia unică de a fi găzduiți de familii turcești, bucurându-se astfel de o experiență autentică și profundă asupra culturii și tradițiilor locale. Această imersiune culturală a fost o parte esențială a mobilității, contribuind la dezvoltarea abilităților interculturale ale elevilor .
Pentru cadrele didactice participante, mobilitatea a reprezentat o oportunitate de a învăța și de a împărtăși practici educaționale inovatoare. Schimbul de experiență a fost reciproc benefic, cadrele didactice din școlile partenere colaborând pentru a descoperi și implementa metode de predare bazate pe gândirea computațională.


Elevii au fost implicați în diverse activități care au ilustrat practic aplicabilitatea gândirii computaționale: planificarea unei excursii, crearea unui ceai pentru tratarea bolilor după o rețetă prestabilită, producerea compostului, crearea unui joc folosind Scratch, utilizarea Arduino pentru programare, realizarea designului unui joc folosind Minecraft.
„Skills to Catch the Future” se remarcă prin integrarea unor metode moderne de predare care promovează nu doar învățarea interactivă și practică, ci și dezvoltarea competențelor cheie necesare pentru viitor: rezolvarea de probleme, gândirea critică și colaborarea.


Participarea Școlii Gimnaziale Sfântul Nicolae la mobilitatea din Kayseri, Turcia, reprezintă un pas important în direcția modernizării educației și alinierea acesteia la cerințele viitorului. Prin astfel de proiecte, elevii și profesorii nu doar că își îmbunătățesc competențele academice, ci și își dezvoltă abilitățile sociale și interculturale, pregătindu-se astfel pentru o societate globalizată și tehnologic avansată. Mobilitatea Real Life Computing subliniază angajamentul școlii pentru inovație și excelență în educație.


Prof. pt. înv. primar Cucăilă-Ciulică Mădălina

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *