Schitul Cioclovina de Jos

Schitul Cioclovina de Jos, locul unde, parcă, toată frumuseţea şi bogăţia naturii pare să se fi strâns.

Pe o potecă umbrită de fagi, castani şi multi brazi, după aproape 4 km de urcuş, se ajunge la un izvor de lângă care, pe o poiană puţin înclinată, stă lacaşul sfânt cu hramul Sfinţii Voievozi.

Peisajul superb şi natura aproape sălbatică transformă destinaţia gorjeană într-un adevărat loc de pelerinaj pentru cei credincioşi şi zonă turistică pentru amatorii de munte.

Iubitorii de fotografie de peste tot din ţară sunt de asemenea atraşi de schitul de sus, care oferă obiectivului o panoramă superbă.

Ca să ajungi la Schitul Cioclovina de Sus, treci mai întâi de mănăstirea Tismana.

După ce traversezi un podeţ îngust peste râul Tismana, mai mergi putin şi vei observa pe stânga o troiţă pe care sunt însemnate date despre cele două schituri.

Căutătorii de senzaţii tari pot alege ascensiunea către vârfurile învecinate masivului Cioclovina.

Schitul Cioclovina de sus a fost părăsit până în 1940. Viaţa de sihăstrie din acest schit a reînviat prin grija maicii Vartolomeea în anul 1998.

Superstiţia spune că, dacă reuşeşti să urci măcar o dată în viaţă până la schitul de sus, păcatele îţi vor fi iertate. Ca orice superstiţie, îşi are locul în folclorul local.

Chiar dacă religia nu ocupă un rol important în viaţa dumneavoastră, schitul merită vizitat.

Asadar nu trebuie decât sa va urcati la volanul maşinii persoanale si sa descoperiti misterul si bucuria pe care natura o impartaseste cu noi.

Puteti transforma astfel o duminica plictisitoare într-o aventură care să ramana vesnic in amintirea dumneavoastră.

Anamaria Giurea

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *