,,Sunt două moșteniri trainice pe care sperăm să le oferim copiilor noștri. Una – rădăcinile;cealaltă – aripile..”(Hodding Carter)
În data de 16decembrie 2021 Grădinița cu Program Prelungit ,,Mihai Eminescu”a fost gazda Cercului Pedagogic al grupelor mici din Centrul metodic Tg- Jiu- Rovinari având ca teme,,Cum să devii profesorul care aduce bucuria în ochii copilului și recunoștința în sufletul părintelui?și,,Lucrul cu copilul antepreșcolar, modalități de proiectare a activităților zilnice”.Acțiunea face parte din calendarul activităților metodico– ştiinţifice, organizate la nivelul judeţului Gorj, de către Inspectoratul Școlar Județean Gorj. Numărul cadrelor didactice participante la această acţiune a fost destul de mare,cadre care îşi desfăşoară activitatea la grupele de preşcolari cu vârste cuprinse între 3 şi 4 ani.
Doamnele educatoare prezente au avut parte de un program de activități incluzând: Programului educativ,,TRADIȚII LA NOI ACASĂ!” – protagoniști fiind preșcolarii din4 grupe mici din cadrul Grădiniței ,,Mihai Eminescu”, coordonați artistic de către doamnele educatoare – manageri ai celor 4 grupe, activitatea demonstrativă ,,VESELI CLOPOȚEI” – protagoniști preșcolarii grupei mici E ,,Ursuleții”, coordonați de doamna educatoare E.C.C., comunicări științifice – dezbateri, prezentări Power Point,realizându-se astfel schimbul experiență – de bune practici, la nivel județean.
Toate acestea s-au putut realiza prin aportul deosebit al preșcolarilor, al doamnelor educatoare implicate, al părinţilor, al partenerilor cărora le mulţumim pe această cale!
Prin acest gen de întâlniri se dorește o lărgire a viziunii de ansamblu asupra modalităților moderne de eficientizare a procesului educativ de la nivelul învățământului preșcolar.
Copiii sunt cea mai mare împlinire a părinților și speranța și mândria bunicilor. Ei sunt cei pe care, încă de la primele cuvinte rostite și de la primul „De ce?“, încercăm să îi conducem prin viațăși să le insuflăm cele mai curate gânduri și cele mai strașnice învățături, pentru ca atunci când vor crește să fie oameni de vază, demni și utili în societate.
PROF. ANA-MARIA BÎZDOACĂ