Nicoară, încrezător după primul succes: “Ar trebui să creștem de la meci la meci”

CSM Târgu Jiu a avut nevoie de șapte meciuri în prima ligă de baschet pentru a obține cel dintâi succes. Victoria a venit, săptămâna trecută, în Sala Transilvania din Sibiu. Trupa gorjeană s-a impus cu 87-80, împotriva echipei CSU Sibiu, la capătul unui meci echilibrat, dar pe care l-a controlat în mare parte. Căpitanul Porter Troupe a reușit o nouă prestație foarte bună și a terminat partida cu 22 de puncta, 2 recuperări şi 3 pase decisive. Stefan Glogovac a reușit 17 p, Kevin Allen 15 p, Malik Morgan 14 p şi Brandon Sly cu 12 p. Dintre jucătorii gorjeni, Octavian Ilie a a prins aproape 17 minute pe parchet, Camil Berculescu, 10 minute și 23 de secunde, iar Mihai Bădiță, puțin peste 3 minute.


Ultimul sosit la formaţia noastră, fostul internaţional român Titus Nicoară a bifat 7 puncte şi 8 recuperări în acest meci. Experimentatul baschetbalist a declarat că succesul a fost obţinut cu destulă dificultate, împotriva unei echipe cu foarte puţine opţiuni.


„Pe final de meci am avut emoții, după ce au reușit câteva aruncări de afară și s-au apropiat pe tabelă. În general, am controlat bine jocul și era păcat să ratăm această victorie, una foarte importantă pentru moralul nostru. Într-adevăr am avut un procentaj bun la 3 puncte, dar nu consider că doar acolo s-a făcut diferența. Am reușit sa controlăm recuperările până la finalul meciului și am gresit mai puțin în momentele importante. Jucătorii Sibiului au făcut un efort fantastic, jucând aproape tot meciul în 6 jucători, iar acest lucru s-a văzut în anumite momente”, a spus extrema de forţă, pentru baschet.ro.


Nicoară speră ca prima victorie să deblocheze situaţia de la echipă. Este convins că poate contribui şi la viitoarele succese şi are încredere în proiectul de la Târgu Jiu. „Este o victorie importantă pentru moralul nostru. Am avut un program greu în acest început de campionat, dar ar trebui să creștem de la meci la meci şi să strângem cât mai multe victorii. Este un campionat echilibrat, în care fiecare meci poate produce surprize. Obiectivele sunt aceleași ca în sezoanele precedente. Să îmi ajut echipa să obțină cât mai multe victorii. Evoluția personală contează pentru fiecare jucător, dar nu reprezintă foarte mult din punctul meu de vedere, dacă echipa pentru care joci nu este competitivă. CSM este o echipă relativ nouă, care creşte de la an la an și are obiective îndrăznețe. A fost o decizie simplă din punct de vedere baschetbalistic”, a precizat Nicoară.


“Îmi felicit echipa pentru dăruirea de care a dat dovadă și sunt convins că această victorie ne va ajuta foarte mult în perspectiva meciurilor care vor urma”, a spus şi expertul secției de baschet, Adrian Roșu.


“Am controlat meciul în mare parte și asta ne-a adus victoria la final. Diferenţa în acest meci a făcut-o apărarea noastră, mai ales în prima repriză, când am reușit să-i oprim pe principalii lor marcatori, Tamulis și McGrew, la 4 şi 2 puncte. Vom juca cu ceva mai puţină presiune și cu mai multă încredere. Ne asteaptă acum un program ceva mai lejer, nu ușor, pentru că nu există meciuri ușoare. Sperăm ca în următoarele partide să reușim să adunăm cât mai multe victorii”, a adăugat antrenorul principal al gorjenilor, Jordanco Davitkov, pentru site-ul oficial al clubului.
În runda a opta, CSM Târgu Jiu va juca pe teren propriu cu CSM Galaţi. Meciul este programat pe 13 noiembrie.

Cătălin Pasăre

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *