Gorjeanul Militaru, pe primul loc cu Unirea Dej

Tânărul antrenor gorjean Dragoș Militaru se ține de cuvânt. Deși are la dispoziție o echipă neexperimentată, a cărei medie de vârstă este pe undeva la 20 de ani, Unirea Dej trage la promovare în acest an. Trupa clujeană este pe primul loc în Seria 9 a Ligii a treia, după ce în runda precedentă a trecut, în deplasare, de Avântul Reghin (1-2). Dejenii s-au confruntat cu dificultăți serioase în startul sezonului, dar asta nu i-a împiedicat să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.


“A fost un tur de campionat în care s-au întâmplat multe lucruri. Am început foarte bine, dar am avut două probleme medicale la doi jucători importanți din echipă, pe care, din păcate, i-am pierdut până la finalul anului. După aceea, am avut problema pe care au avut-o toate echipele, numai că noi am avut tot lotul, inclusiv noi, antrenorii, pozitiv cu Covid-19. A trebuit să stăm două săptămâni, apoi am reînceput pregătirea. Am avut patru meciuri în 12 zile, dar sunt băieți tineri și s-au adaptat foarte repede. Am pierdut un singur meci, la Alba Iulia, în condiții grele. Am mers doar cu 12 jucători, fără 7 titulari, și am jucat și o repriză în 10 oameni”, a dezvăluit Militaru.


Acum, antrenorul gorjean speră ca autoritățile locale și conducerea echipei să poată să susțină o eventuală promovare a Unirii în liga secundă. Militaru a mai spus că și-ar mai dori transferuri, dar și mai multe jocuri pentru juniori.


“Înainte să înceapă campionatul, am spus că noi ne pregătim de primul loc și nu vorbeam prostii, chiar dacă numai eu și cei din staff gândeam astfel. Suntem acolo, ne-am asigurat, în proporție mare, prima poziție pentru final de an. Vedem ce se întâmplă și în iarnă, ce putem să mai aducem, pentru că avem un lot subțire și foarte tânăr. Vedem ce o să-și propună mai departe și conducerea echipei, și autoritățile locale, dacă pot să susțină o echipă într-un eșalon superior. Nu știu dacă e mai greu sau mai ușor ca în anii trecuți. Seria noastră este destul de echilibrată, dar nu-mi place că sunt puține meciuri. Aș fi vrut mai multe jocuri pentru fotbaliștii tineri”, a declarat antrenorul gorjean.


Unirea Dej are un avans de 2 puncte față de locul doi, CSO Cugir, contabilizând 7 victorii și 1 înfrângere în primele 8 etape.

Cătălin Pasăre

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *