Bunoaica deplânge pasivitatea sindicaliștilor în cazul Carierei Roșia

Cariera Miniera Rosia nu a reusit inca sa obtina un nou acord de mediu. Au trecut aproape cinci luni din anul 2020, iar productia de carbune propusa nu mai poate fi realizata.


Producția stabilită pentru anul 2020, la Roșia, era de aproape 3 milioane de tone. Într-o acțiune inițiată de Asociația Bankwatch România, Curtea de Apel București a anulat, în octombrie 2019, acordul de mediu care permitea extinderea celei mai mari cariere de cărbune din România.

Printre argumentele asociației ar fi că exploatarea se află la 10 km de situl Natura 2000 Coridorul Jiului, și o serie de specii protejate urma să fie afectate de această extindere, întrucât lucrările de extracție a cărbunelui afectează pânza freatică pe o distanță de 30 km.


Nicu Bunoaica, președintele sindicatului Solidaritatea 2013, acuză conducerea Complexului Energetic Oltenia de pasivitate și spune că liderii sindicali reprezentativi nu mai luptă decât pentru propriile interese.

Nicu Bunoaica, lider sindical Solidaritatea 2013

Bunoaica a declarat că foarte mulți angajați vor rămâne pe drumuri, și a făcut un ultim apel către mișcarea sindicală pentru a lupta pentru salvarea Complexului Energetic Oltenia.

Nicu Bunoaica, lider sindical Solidaritatea 2013

Cătălin Pasăre

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *