Ultima ora: Gripa și virozele bagă în spital tot mai mulți adulți și copii

La Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu sunt internați 13 pacienți diagnosticați cu gripă, cinci dintre aceștia fiind copii. În total, pe secțiile de Boli Infecțioase și Pediatrie, se află internați 55 de pacienți. Tot la spitalul gorjean sunt internați 9 pacienți diagnosticați cu COVID-19, printre aceștia nefiind, însă, niciun copil.

“În prezent, la Secția Boli Infecțioase avem internați opt pacienți adulți cu gripă (5 pacienți cu gripa tip A și restul cu gripa tip B), 9 pacienți cu COVID și alți 12 cu pneumonii și enterocolită, etc. În perioada 09.01.2023 – 16.01.2023 în Secția Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu au fost internați 40 de copii cu diverse afecțiuni respiratorii, marea majoritate cu viroze respiratorii, dar și cu gripă, pneumonii și bronșiolite, și mai puțini cu afecțiuni digestive. Astăzi, în Secția Pediatrie se află internați 26 de copii: cinci copii diagnosticați cu gripă (grupa de vârstă 0 – 1 an) și 21 de pacienți cu afecțiuni respiratorii. Dintre micuții diagnosticați cu virusul gripal, trei sunt cu gripa tip A, unul cu gripa tip B și un copil cu ambele tipuri de gripă. Cei mai mulți dintre pacienții internați au vârste cuprinse între câteva luni și 5 ani”, au transmis reprezentanții SJU Târgu Jiu.

Citeste tot articolul pe Read More 

Publicitate

Vila Tei îți pune la dispoziție 26 de locuri de cazare în Targu Jiu, structurate în 8 camere și un apartament.


Cu un scor excelent pentru locație, curățenie și raport preț/calitate, vă oferim camere pentru două sau trei persoane cu prețuri începând cu 140 lei camera / noapte.
Viziteaza pagina noastră sau sună la numărul de telefon: 0765.188.282

Author:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *