Două blocuri din Târgu Jiu vor fi reabilitate termic

Zeci de locatari din municipiul Târgu Jiu vor avea facturi mai mici după ce blocurile în care stau vor fi anvelopate. Astăzi, primarul Marcel Romanescu a semnat contractele pentru executarea lucrărilor de reabilitare termică a blocurilor 54 și 52, din Bulevardul Victoriei.


“Primele două blocuri ce vor fi reabilitate termic prin fonduri PNRR au primit deja finanțarea. Am semnat contractele alături de administratorii asociațiilor din care imobilele fac parte: doamna Blănaru Lucreția și domnul Pîrvan Dumitru. Este vorba de blocurile cu numerele 54 și 52 din Bulevardul Victoriei. În primul caz, valoarea intervențiilor depășește 1 milion de euro (peste 5 milioane de lei), iar în privința blocului nr. 52, suma se apropie de 400.000 euro (1,9 milioane lei). Lucrările de care vor beneficia cele două construcții constau în: reabilitare termică (anvelopare), termoizolare planșeu pod, refaceri trotuar de gardă (pentru protejarea fundației), diverse reparații locale, sisteme alternative de producere a energiei electrice (panouri fotovoltaice care vor asigura consumul de energie din spațiile comune), reabilitarea și modernizarea instalațiilor de iluminat pentru spațiile comune, sisteme inteligente de umbrire, sistem inteligent de reglare a instalațiilor electrice, montarea de tâmplărie performantă, cu rama din PVC.

Acestea sunt doar primele două dosare aprobate pentru finanțare prin PNRR, vor urma și altele și avem proiecte depuse și la Ministerul Dezvoltării tot pentru reabilitare de blocuri”, a declarat edilul Marcel Romanescu.

Aura Pîrvuleț

Publicitate

Vila Tei îți pune la dispoziție 26 de locuri de cazare în Targu Jiu, structurate în 8 camere și un apartament.


Cu un scor excelent pentru locație, curățenie și raport preț/calitate, vă oferim camere pentru două sau trei persoane cu prețuri începând cu 140 lei camera / noapte.
Viziteaza pagina noastră sau sună la numărul de telefon: 0765.188.282

Author: bogdan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *