Sindicaliștii nu vor să audă de grupuri energetice în conservare la CEO

Sindicatele din Complexul Energetic Oltenia nu vor să audă de trecerea grupurilor energetice în conservare. Măsura a fost luată de Guvern printr-o Ordonanță de Urgență.


Astfel, a fost aprobată trecerea grupurilor pe cărbune în conservare în loc de rezervă tehnică. Măsura a fost luată de către Guvern prin amendarea Legii decarbonării cu o Ordonanță de Urgență. În Legea decarbonării era menționată trecerea grupurilor pe cărbune în rezervă tehnică, fără a fi menționată perioada. În Ordonanța adoptată săptămâna trecută de către Guvern este decisă trecerea grupurilor pe cărbune în conservare pe o perioadă de 3 ani.


Acestea vor putea să iasă din starea de conservare în decursul celor trei ani, la solicitarea ministrului Energiei, în cazul în care va fi nevoie de energia pe bază de cărbune. După trei ani, blocurile energetice pe bază de cărbune vor fi închise definitiv. Sindicatele nu sunt de acord cu trecerea grupurilor în conservare în loc de rezervă tehnică. Vasile Tivig, din cadrul Sindicatului Energia de la Termocentrala Rovinari, este de părere că se va grăbi închiderea grupurilor energetice.

Publicitate

Vila Tei îți pune la dispoziție 26 de locuri de cazare în Targu Jiu, structurate în 8 camere și un apartament.


Cu un scor excelent pentru locație, curățenie și raport preț/calitate, vă oferim camere pentru două sau trei persoane cu prețuri începând cu 140 lei camera / noapte.
Viziteaza pagina noastră sau sună la numărul de telefon: 0765.188.282

Author: bogdan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *