Ultima ora: Festivalul Ignatului, în weekend la Rânca

Rânca va fi în acest weekend (17 – 18 decembrie 2022) gazda ediției a II – a a Festivalului Ignatului. Evenimentul își propune să aducă în atenția publicului tradiția de sacrificare a porcului în gospodăriile țărănești și prepararea produselor tradiționale, șoriciul, pomana porcului, cârnații, caltaboșii, toba, carnea la garniță. Toate acestea vor fi la dispoziția gurmanzilor, împreună cu sarmale și piftii, la standurile și expozițiile cu vânzare ale cabanierilor din Rânca și ale restaurantelor și pensiunilor invitate din Gorj și Mehedinți.

Băcița Mărioara Băbu își va onora titlul de „Tezaur uman viu” și va fi prezentă la Festival cu celebrele mâncăruri ciobănești. Cele mai gustoase preparate vor fi premiate de Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului „Acasă la Brâncuși” în cadrul tradiționalului concurs culinar. Atmosfera va fi încălzită cu vin fiert, dar și, începând cu orele 12, cu muzică populară și colinde prezentate de grupuri folclorice din Novaci, Polovragi, Baia de Fier și de Ansamblul Artistic Profesionist Doina Gorjului. Seara de sâmbătă va fi încheiată cu un concert Tavi Colen Band, începând cu orele 17.

Duminică, Festivalul Ignatului va continua cu muzică și voie bună, la orele 12 fiind programat concertul Dan Helciug & Spitalul de urgență, la orele 14, Ansamblul folcloric „Liviu Dafinescu” din Baia de Fier, iar la orele 15, recitalul trupei „Contrasens”.
Organizatorii evenimentului sunt Consiliul Județean Gorj, Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului „Acasă la Brâncuși”, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, Școala Populară de Arte „Constantin Brâncuși” Târgu Jiu, Asociația Concesionarilor „Corneșul Mare” din Rânca și Primăriile și Consiliile Locale din Novaci, Baia de Fier și Polovragi.

A.P.

Citeste tot articolul pe Read More 

Publicitate

Vila Tei îți pune la dispoziție 26 de locuri de cazare în Targu Jiu, structurate în 8 camere și un apartament.


Cu un scor excelent pentru locație, curățenie și raport preț/calitate, vă oferim camere pentru două sau trei persoane cu prețuri începând cu 140 lei camera / noapte.
Viziteaza pagina noastră sau sună la numărul de telefon: 0765.188.282

Author:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *