Obiceiuri și tradiții de sărbători, la Tismana

Mai este puțin până când, ziua de Crăciun va aduce odată cu ea o serie de tradiții și obiceiuri pentru fiecare român în parte. În Tismana, un oraș cunoscut pentru istoria și pentru tradițiile sale, în perioada sărbătorilor de iarnă, fiecare colțișor răsună de bucurie și de voie bună.


Copiii se pregătesc să-l aștepte pe Moș Crăciun, iar toată zona este pregătită de sărbătoare. Gabriela Tîlvescu, profesor la Școala Populară de Arte din Târgu Jiu, originară din Tismana spune că acest loc este bine cunoscut deoarece, la nord, pe Valea râului Tismana se află Mănăstirea Tismana un simbol al istoriei noastre. De asemenea, la Tismana se execută covoarele „Tismana” și „Oltenia” simboluri ale artei meșteșugărești.

Gabriela Tîlvescu, profesor la Școala Populară de Arte din Târgu Jiu


În Tismana se păstrează şi astăzi, în preajma sărbătorilor de iarnă, obiceiul pițărăilor despre care localnicii spun că este transmis din generaţie în generaţie din vremea dacilor. Așadar, în noaptea de 23 spre 24 decembrie, copiii din Tismana pleacă la colindat din casă în casă.

Gabriela Tîlvescu, profesor la Școala Populară de Arte din Târgu Jiu

Casiana Hîncu

Publicitate

Vila Tei îți pune la dispoziție 26 de locuri de cazare în Targu Jiu, structurate în 8 camere și un apartament.


Cu un scor excelent pentru locație, curățenie și raport preț/calitate, vă oferim camere pentru două sau trei persoane cu prețuri începând cu 140 lei camera / noapte.
Viziteaza pagina noastră sau sună la numărul de telefon: 0765.188.282

Author: bogdan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *