Ion Iordache dă asigurări că mineritul nu se închide

A fost adoptat de Camera Deputaților, proiectul de aprobare a Ordonanței de Urgență 108/2022 privind decarbonizarea sectorului energetic. Cu toate acestea, Ion Iordache, senatorul de Gorj, transmite că nu trebuie să existe îngrijorări deoarece mineritul nu se va închide.


Senatorul spune că s-a creat o mare agitație după ce s-a aflat această veste, însă situația nu este atât de dură precum pare deoarece România se va baza pe energia produsă de compania de la Târgu-Jiu și în anul 2023.

Ion Iordache, senator PNL de Gorj

Ion Iordache, spune că în urma discuțiilor purtate cu Ministrul Energiei, Virgil Popescu, și-a dat seama că situația companiei energetice este una bună și pare a face un progres.

Ion Iordache, senator PNL de Gorj

Senatorul PNL mai spune că actul normativ trebuia votat, pentru că România și-a asumat acest lucru prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Ion Iordache, senator PNL de Gorj


Legea de închidere a mineritului prevede ca, până la sfârșitul anului 2025, să fie scoși din exploatare 3780 MW pe cărbune.

Casiana Hîncu

Publicitate

Casa Alex îți pune la dispoziție 24 de locuri de cazare în Targu Jiu, structurate în 7 camere și un apartament.


Cu un scor excelent pentru locație, curățenie și raport preț/calitate, vă oferim camere pentru două sau trei persoane cu prețuri începând cu 140 lei camera / noapte.
Viziteaza pagina noastră sau sună la numărul de telefon: 0760.928.500

Author: bogdan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *