Pivot grec pentru CSM Târgu Jiu

Pivtotul elen Thomas Kottas a semnat cu CSM Târgu Jiu până la finalul acestui sezon. În vârstă de 26 de ani, centrul grec măsoară 2,08 metri și a evoluat numai în țara natală. Ultima oară a jucat la ASK Karditsa, iar, de-a lungul carierei, a mai trecut pe la PAOK Salonic, Rethymno Cretan Kings, Holargos, Ionikos, Larisa și Aris Salonic. Thomas a bifat două apariții în acest sezon, având medii de 3.0 puncte, 2.5 recuperări și 5.5 la eficiență în 15 minute pe partidă. Acum, a venit să pună umărul la rămânerea trupei gorjene în Liga Națională de Baschet Masculin. Noul pivot de la Târgu Jiu le-a promis fanilor că va da totul la fiecare meci.


“Am venit aici să ajut echipa. Nu am început foarte bine și trebuie să obținem câteva victorii pentru a rămâne în prima ligă, iar, la final, toată lumea să fie mulțumită de această colaborare. Cu siguranță voi da tot ce este mai bun și voi lupta meci de meci. Le promit fanilor acest lucru! Este prima oară când părăsesc Grecia, însă sunt gata să descopăr alte civilizații, un alt nivel de baschet și sunt bucuros să fac parte din echipa și familia CSM. Nu știu foarte multe despre România și Târgu-Jiu. Am vorbit cu jucători greci care au evoluat aici și mi-au spus unele lucruri. Târgu-Jiu este un oraș micuț, drăguț. Are, oarecum, aceeași cultură ca și Grecia”, a declarat ultimul venit.


Kottas va debuta în partida de pe terenul campioanei U BT Cluj Napoca, programată pe 18 noiembrie.
Echipa de baschet are patru înfrângeri din patru meciuri în LNBM, dar situația nu-l îngrijorează pe directorul clubului, Robert Bălăeț.


“Sper ca Porter Troupe să pună la punct echipa, preconizăm, într-o lună de zile, pentru că va fi oprit campionatul. Jocul ne dă speranțe, sunt convins că nu o să retrogradăm. Eu zic că avem o echipă bună și rezultatele vor apărea. La Cluj, avem șanse foarte mici. Mergem să jucăm, să demonstrăm că suntem pe drumul cel bun, dar victoriile le așteptăm în alte meciuri. Oricum, acest rezultat nu s-ar pune în faza a doua. Dacă la handbal putem să ne facem niște calcule, pentru că avem un campionat care se dispută tur-retur, la baschet este foarte complicat. Sunt mai multe faze, se anulează anumite rezultate. Trebuie să recunoaștem că nu e ceea ce ne-am dorit și am pierdut două meciuri pe care preconizam că le vom câștiga, cu Târgu Mureș și cu Miercurea Ciuc. Am speranța că vom întoarce aceste rezultate”, a declarat oficialul gorjean.

Cătălin Pasăre

Publicitate

Casa Alex îți pune la dispoziție 24 de locuri de cazare în Targu Jiu, structurate în 7 camere și un apartament.


Cu un scor excelent pentru locație, curățenie și raport preț/calitate, vă oferim camere pentru două sau trei persoane cu prețuri începând cu 140 lei camera / noapte.
Viziteaza pagina noastră sau sună la numărul de telefon: 0760.928.500

Author: bogdan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *