2.000 de lei! Atât a alocat Ministerul Culturii pentru restaurarea și conservarea operelor lui Brâncuși

Ministerul Culturii a alocat o sumă derizorie pentru restaurarea și conservarea operele lui Constantin Brâncuși. Este vorba despre suma de 2.000 de lei, dintre care 1.000 de lei pentru proiectul de consolidare și restaurare a podului vechi de peste râul Jiu, iar diferența pentru Ansamblul Monumental ”Calea Eroilor”.


Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, este de părere că principalul vinovat de această situație este Doru Strâmbulescu, cel care a coordonat centrul ce-i poartă numele marelui sculptor. Totodată, edilul dă vina și pe cei de la Ministerul Culturii. Romanescu spune că reprezentanții guvernului nu sunt interesați de operele lui Constantin Brâncuși, în condițiile în care ansamblul sculptural de la Târgu Jiu are o valoare universală.

Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu

Cel care coordonează acum Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare ”Constantin Brâncuși” este Adrian Dan Bândea. Romanescu speră ca actualul șef să aibă o relație mai bună cu reprezentanții Ministerului Culturii.

Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu


Până și cetățenii s-au arătat revoltați de suma alocată de Ministerul Culturii pentru ansamblul de la Târgu Jiu . În opinia unora, banii aceștia nu ajung decât pentru a face curățenie în jurul operelor.

Cetățeni

Aura Pîrvuleț

Publicitate

Casa Alex îți pune la dispoziție 24 de locuri de cazare în Targu Jiu, structurate în 7 camere și un apartament.


Cu un scor excelent pentru locație, curățenie și raport preț/calitate, vă oferim camere pentru două sau trei persoane cu prețuri începând cu 140 lei camera / noapte.
Viziteaza pagina noastră sau sună la numărul de telefon: 0760.928.500

Author: bogdan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *