Legea pensionărilor anticipate la CEO, blocată de un soft

Dupa doua luni de pauza, minerii si energeticienii au reluat protestele, din Piata Prefecturii, de la Targu Jiu. Manifestatia a debutat la ora 16,00 si s-a terminat la ora 18,00.


Sindicaliștii nu cer altceva decât aplicarea Legii 74 din 2022, privind condițiile speciale de muncă pentru salariații din companiile miniere și energetice. Actul normativ scade vârsta de pensionare cu 13 ani, dar nu se aplică deocamdată. Motivul: softul informatic, necesar caselor de pensii pentru a soluționa rapid cererile de pensionare ale minerilor, nu există. Cel puțin așa susține deputatul Mihai Weber.

Mihai Weber, deputat PSD Gorj

În lipsa acestui soft, angajații Casei de Pensii Gorj nu pot lucra mai mult de 100 de dosare pe săptămână, iar numărul cererilor depuse este unul foarte mare.

Mihai Weber, deputat PSD Gorj

Deocamdată, nu se cunoaște data când va veni softul de care au nevoie casele de pensii.

Mihai Weber, deputat PSD Gorj

Protestele vor continua până când toți minerii care au lucrat în condiții grele vor beneficia de scăderea vârstei de pensionare.

Aura Pîrvuleț

Publicitate

Vila Tei îți pune la dispoziție 26 de locuri de cazare în Targu Jiu, structurate în 8 camere și un apartament.


Cu un scor excelent pentru locație, curățenie și raport preț/calitate, vă oferim camere pentru două sau trei persoane cu prețuri începând cu 140 lei camera / noapte.
Viziteaza pagina noastră sau sună la numărul de telefon: 0765.188.282

Author: bogdan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *