Romania începe vaccinarea anti COVID

Campania de vaccinare impotriva COVID va incepe in Romania in data de 27 decembrie. Primele vaccinuri vor fi facute cadrelor medicale din cele zece spitale care au fost implicate de la inceput in tratarea pacientilor cu coronavirus.

Centrul național de depozitare a dozelor de vaccin va fi la Spitalul Cantacuzino, din București, care are o capacitate de 1,5 milioane de doze. De asemenea, se vor face și șase centre regionale de vaccinare, care vor avea o capacitate de 150.000 de doze. Din centrele regionale, dozele de vaccin vor pleca spre centrele județene.


Persoanele vaccinate vor fi înscrise într-un registru electronic național al vaccinurilor, care va fi gestionat de INSP, și vor primi o adeverință care să ateste că au fost vaccinați împotriva Covid-19.
În campania de vaccinare vor fi implicaţi aproximativ 2.000 de medici, 4.500 de asistenţi medical şi 2.000 de registratori.
A doua etapă de vaccinare este estimată să înceapă din luna februarie.

Aura Pîrvuleț

Publicitate

Casa Alex îți pune la dispoziție 24 de locuri de cazare în Targu Jiu, structurate în 7 camere și un apartament.


Cu un scor excelent pentru locație, curățenie și raport preț/calitate, vă oferim camere pentru două sau trei persoane cu prețuri începând cu 140 lei camera / noapte.
Viziteaza pagina noastră sau sună la numărul de telefon: 0760.928.500

bogdan

bogdan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *